Poskušal umoriti nekdanjo partnerko?

Enaindvajsetletnik je čelno trčil v avto, ki ga je vozila njegova leto dni mlajša nekdanja partnerka.

Objavljeno
23. november 2012 11.59
Posodobljeno
23. november 2012 11.59
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Maribor - Mariborski policisti so bili o nesreči na cesti Trnovska vas-Lenart v Slovenskih goricah obveščeni včeraj ob 13.25.

Enaindvajsetletni voznik volkswagna passata je v Naselju Biš prehitel leto dni mlajšo voznico, sicer nekdanjo partnerko, in odpeljal naprej proti Lenartu. V bližini Spodnje Senarske je avto obrnil in odpeljal nazaj v smeri od koder je prišel.

Izven naselja Gočova je na koncu blagega desnega ovinka zapeljal na nasprotni pas in trčil v volkswagen golf, ki ga je nasproti pravilno pripeljala prej omenjena 20-letnica. Obe vozili je odbilo s ceste, 21-letnik pa je s kraja nesreče zbežal, ne da bi voznici in njeni 40-letni sopotnici, ki sta se laže poškodovali, pomagal.

Moški se je pozneje, ko so bili na kraju že policisti, sicer vrnil, policisti pa so ugotovili, da je 21-letnik nekdanji partnerki dalj časa grozil in jo zasledoval, zato so ga pridržali.

Zaradi suma poskusa storitve kaznivega dejanja umora bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.