Poslanec Marinič prejel vabilo na obravnavo

Poslanca, ki mu očitajo, da je leta 2005 goljufal pri opravljanju izpitov iz nemščine, na sodišču pričakujejo jutri.

Objavljeno
17. april 2012 19.22
Špela Ankele, Kranj
Špela Ankele, Kranj

Kranj - Predsednica kranjskega okrajnega sodišča Mateja Jereb je potrdila, da je obdolženi Branko Marinič »vabilo na narok prejel«.

Poslanca SDS, ki mu očitajo, da je leta 2005 goljufal pri opravljanju izpitov iz nemščine na kranjski fakulteti za organizacijske vede, na sodišču pričakujejo jutri ob 11. uri.

Doslej so poslanca Branka Mariniča na kranjskem okrajnem sodišču zaman čakali dvakrat. Zaradi domnevnega goljufanja pri opravljanju izpita bi mu morali začeti soditi novembra lani, a ga tik pred parlamentarnimi volitvami, menda zaradi bolezni, v Kranj ni bilo.

Nato so pred slabima dvema mesecema na okrajnem sodišču razpisali nov narok. Poslanca na Gorenjsko tudi tokrat ni bilo, in sicer zaradi težav s pošto oziroma naslovom. Kot je pred skoraj dvema mesecema dejala sodnica okrajnega sodišča Živa Zaplotnik, takrat vabilo »ni bilo izkazano«. Mariničev zagovornik Stanislav Klemenčič je v sodni dvorani pojasnil, da so iz Kranja vabilo poslali na »Obrežje« namesto na »Pobrežje«.

Ob tem je sodnica razčlenila poštarski žargon, češ da bi se ob morebitnem napačnem naslovu pismo na Gorenjsko vrnilo z oznako, da je naslovnik neznan, vendar so od pismonoš dobili pojasnilo, da naslovnik pošiljke ni dvignil.

Konec februarja je Mariničev zagovornik tudi pojasnil, da se bo njegova stranka zagotovo udeležila prihodnje obravnave. Odvetnik Klemenčič je takrat dejal tudi, da mu je poslanec dan pred februarskim narokom povedal, da vabila ni dobil in ima neodložljive obveznosti, zato ne more priti.