Potapljači iz Drave potegnili truplo pogrešanega Klemna

Po sedaj zbranih podatkih na truplu ni znakov nasilja.

Objavljeno
03. januar 2015 14.13
Robert Galun, Maribor
Robert Galun, Maribor
Maribor - Četrti tradicionalni novoletni potop potapljaškega kluba Prodive se je končal žalostno. Potapljači so namreč na Lentu iz Drave potegnili moško truplo in izkazalo se je, da gre za 20-letnega Mežičana Klemna Lenka, ki so ga svojci pogrešali od začetka decembra.

Člani kluba Prodive nesrečnega študenta druga letnika strojništva niso našli po naključju, saj so tokratni novoletni potop namenili prav iskanju pogrešanega Korošca. Po besedah predsednika kluba Bojan Majcna se je v hladno reko na treh mestih spustilo 28 potapljačev in Lenka je našla skupina, ki je z iskanjem pričela pri Pristanu.

Truplo je bilo zataknjeno za visokonapetostni kabel, ki teče kakšnih pet do šest metrov od obrežja, in glede na opis in oblačila so potapljači tako posumili, da gre za pogrešanega 20-letnika. To je kasneje potrdila tudi policija, predstavnik za stik za javnostjo mariborske policijske uprave Miran Šadl pa je dejal, da so pri pokojnem našli dokumente, ki so se glasili na ime Klemen Lenko.

Po dosedanjih ugotovitvah na truplu ni znakov nasilja.

Lenka so potapljači v Dravi našli natanko en mesec potem, ko je izginil brez sledu. Nazadnje so ga videli 3. decembra lani okrog pol enih zjutraj v bližini prireditvenega centra Štuk. S prijatelji se je ustavil pri tamkajšnjem prodajalcu kebaba in medtem ko se je družba počasi razšla, je on ostal s tremi fanti, s katerimi je odšel v Štuk. Kaj se je dogajalo potem, ostaja neznanka, saj nihče od Klemnovih prijateljev omenjene trojice ne pozna. Da bi Klemen storil samomor, je njegov oče Gojko Lenko že pred tedni podvomil. Za Slovenske novice je povedal, da je bil sin silno močna in trdna osebnost z vizijo in jasno zastavljenimi cilji.