Potrjeno: Najdeno truplo v Ljubljanici je pogrešani Nemec

Johannesovo izginotje je močno odmevalo tudi zunaj naših meja, saj je šlo za profesionalnega igralca pokra.

Objavljeno
28. junij 2014 18.06
Posodobljeno
28. junij 2014 18.06
Jure Predanič, kronika
Jure Predanič, kronika
Ljubljana – Konec je ugibanj, kam je izginil pogrešani nemški pokeraš Johannes Helmut Strassmann, ki so ga nazadnje videli pred enim tednom v središču Ljubljane. Potem ko so v petek iz Ljubljanice pri Čevljarskem mostu izvlekli truplo moškega, se je pokazalo, da je to prav pogrešani. Na truplu ni bilo znakov nasilja.

Prejšnjo soboto je po veselem večeru s prijatelji v starem delu prestolnice 29-letni Nemec Johannes Helmut Strassmann nenadoma zapustil družbo in izginil v noč. »Oseba je visoka okoli 180 centimetrov, krajših svetlih las. Oblečen bi lahko bil v majico bele barve in modre hlače iz džinsa. Nazadnje je bil viden 21. junija okrog 22. ure v Ljubljani na območju Prul. Naprošamo vse, ki bi kar koli vedeli o pogrešani osebi, da to sporočijo na eno izmed telefonskih številk policije – intervencijsko 113, anonimni telefon 080 1200 ali najbližji policijski postaji,« so takrat sporočili z ljubljanske policijske postaje.

Skrivnostno izginotje je zelo odmevalo, tudi prek naših meja, saj je bil Strassmann uspešen igralec pokra. Po dostopnih podatkih si je z igranjem pokra priigral več kot milijon evrov. V Ljubljani se je sicer srečal s prijatelji, moral pa bi se srečati tudi z nekaj igralci pokra, ki naj bi jih treniral. Prav tako naj bi bilo predvideno srečanje z nekaj večjimi igralci pokra, ki naj bi jih tudi treniral. Slovenski policisti so med iskanjem uporabili helikopter, policijske pse in čoln, s kateri so prečesali Ljubljanico, in sodelovali tudi z avstrijskimi, nemškimi in hrvaškimi organi. Po krajšem postanku v Sloveniji bi se moral namreč Strassmann s prijatelji odpraviti na hrvaško obalo. Strassmanovi prijatelji so tudi sami najeli detektiva, si pomagali celo z jasnovidko in ponudili tudi deset tisoč evrov nagrade za informacije o izginulem Nemcu.

Potem ko so v petek dopoldne v Ljubljanici opazili truplo, ki so ga s policisti izvlekli ljubljanski poklicni gasilci in se je izkazalo, da gre za truplo moškega, so se takoj pojavila ugibanja, ali je pokojni Strassmann. A ker je bilo truplo v vodi, je bilo neprepoznavno in treba je bilo počakati na analizo DNK. Včeraj pa je tiskovni predstavnik policijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek sporočil, da policija preklicuje iskanje pogrešanega: »Oseba je bila najdena mrtva v petek v dopoldanskem času v Ljubljani. Znakov nasilja ni bilo ugotovljenih. Kriminalisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili tožilstvo v Ljubljani,« je sporočil Stojnšek. Ali in kako je Nemec zdrsnil v Ljubljanico, zaenkrat ostaja vprašanje.