Povzročitelj ponedeljkove nesreče na Celovški v Ljubljani v priporu

Policisti so na podlagi zbranih dejstev utemeljili sum kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Objavljeno
24. marec 2017 13.50
A. S. H., STA
A. S. H., STA
Ljubljana − Preiskovalni sodnik je odredil pripor za 21-letnega voznika, ki je v ponedeljek na Celovški cesti v Ljubljani domnevno povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrla 20-letna kolesarka, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Policisti so na podlagi zbranih dejstev utemeljili sum kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kot so še pojasnili, so z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili ugotovili, da je 21-letnik vozil osebni avtomobil po Celovški cesti iz smeri Šentvida proti centru mesta. Ko je pripeljal do križišča z Bravničarjevo in Korenčanovo ulico, ni upošteval semaforja in pri rdeči luči zapeljal skozi križišče, pri tem pa trčil v kolesarko, ki je pravilno po prehodu za kolesarje prečkala vozišče Celovške ceste. Kolesarka je pri trčenju utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju umrla.

V času nesreče je bil v vozilu povzročitelja še 24-letni potnik, v nesreči se nista poškodovala, so sporočili s policije.

Osumljencu so policisti v sredo odvzeli prostost in ga nato s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.