Povzročitelj priredil kraj prometne nesreče?

Po neuradnih podatkih je nesrečo v Mislinji povzročil sin predsednice slovenjgraškega okrožnega sodišča.

Objavljeno
08. avgust 2013 15.44
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Celje - Celjski policisti ne izključujejo možnosti, da so bile okoliščine kraja prometne nesreče, ki se je v soboto zgodila na območju Mislinje, prirejene, zato jih še preverjajo. V nesreči se je hudo poškodoval 36-letnik.

Po neuradnih informacijah časnika Večer naj bi bil povzročitelj nesreče sin predsednice slovenjgraškega okrožnega sodišča Marko Krebl.

Na PU Celje zaradi varstva osebnih podatkov informacij o povzročitelju nesreče ne dajejo. So pa za STA navedli, da policisti še preiskujejo okoliščine prometne nesreče, ki se je zgodila minulo soboto popoldne na lokalni cesti izven naselja Šentilj pod Turjakom.

Prometno nesrečo je povzročil 23-letni voznik štirikolesnika, v nesreči pa je bil huje poškodovan 36-letni sopotnik, ki so ga reševalci kmalu po nesreči odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju. Na PU Celje navajajo tudi, da ko so policisti prišli na kraj prometne nesreče, tam ni bilo več štirikolesnika, udeleženega v prometni nesreči.

Policisti še vedno zbirajo obvestila v smeri povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti ter morebitne zapustitve poškodovanca po prometni nesreči. »Vsa zbrana obvestila bodo pripomogla k razjasnitvi okoliščin prometne nesreče, na podlagi katerih bomo izvedli ustrezen ukrep,« so zapisali na PU Celje in dodali, da policisti ne izključujejo možnosti prireditve kraja prometne nesreče.

Kot so v ponedeljek sporočili s PU Celje, je 23-letni voznik štirikolesnika vozil po lokalni cesti iz smeri Šentilja pod Turjakom proti Razborci. Ko je pripeljal iz blagega levega ovinka, je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal v obcestni jarek in trčil v drevesni panj. 36-letni potnik na štirikolesniku je pri tem padel z vozila in se hudo telesno poškodoval.

Omenjeni časnik pa danes poroča, da je povzročitelj kraj prometne nesreče zapustil, prav tako je s kraja nesreče odpeljal štirikolesnik. Naslednje jutro je nato sam prišel na slovenjgraško policijsko postajo, kjer so policisti opravili vse potrebne postopke.

Po navedbah Večera policisti zbirajo podatke o za zdaj še neznanih osebah, ki so po prometni nesreči priredili kraj nesreče. Tja so namreč pripeljali neregistrirano kolo z motorjem, da bi bilo videti, da je bil 36-letnik v prometni nesreči udeležen sam.