Povzročitelj tragične prometne nesreče na Slovenčevi priprt

Preiskovalni sodnik je odredil pripor za 35-letnega Ljubljančana, ki je v ponedeljek povzročil tragično prometno nesrečo.

Objavljeno
10. maj 2013 09.41
Kronika
Š. P., Delo.si; STA
Š. P., Delo.si; STA
Ljubljana - Preiskovalni sodnik je odredil pripor za 35-letnega Ljubljančana, ki je v ponedeljek povzročil tragično prometno nesrečo, v kateri sta umrli dve 19-letni dekleti, so danes po poročanju Slovenske tiskovne agencije sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

35-letni Ljubljančan, vinjen in brez vozniškega dovoljenja, je v ponedeljek zvečer na Slovenčevi cesti v Ljubljani na prehodu za pešce trčil v 19-letni peški iz Ljubljane in Izole, ki sta tedaj pravilno prečkali vozišče. Po močnem trčenju sta obležali na pločniku, voznik pa je s kraja odpeljal. Vozilo je parkiral na Vodovodni cesti in se nekaj minut po trčenju vrnil na kraj nesreče po odpadlo registrsko tablico. Pri tem so ga opazili občani in ga zadržali do prihoda policistov.

Dekleti so zaradi hudih poškodb odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je dekle iz Ljubljane umrlo isti dan v zgodnjih jutranjih urah, dekle iz Izole pa nekaj ur pozneje.

Policisti so Ljubljančanu prostost odvzeli v četrtek popoldne in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.