Požar na Prušnikovi v Ljubljani pogašen

Okrog 9.45 je zagorelo v stanovanjski hiši. Požar je povzročil škodo predvsem na ostrešju.

Objavljeno
23. december 2013 12.58
vidic/gasilci
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Požar v stanovanjskem bloku na Prušnikovi ulici v Ljubljani, kjer je danes zagorelo nekaj pred 10. uro, je že pogašen. Ogenj je škodo povzročil predvsem na ostrešju, so pojasnili v Gasilski brigadi Ljubljana. S policije pa so sporočili, da je po prvih ocenah nastalo za nekaj deset tisoč evrov škode. Vzrok požara še ni znan.

Kot je za STA povedal vodja intervencije z Gasilske brigade Ljubljana Gorazd Breskvar, so bili o požaru obveščeni ob 9.44. Na kraj je odšlo 13 gasilcev s štirimi vozili, gašenju pa se je pridružilo tudi PGD Šentvid.

Zagorelo je v najvišjem, četrtem nadstropju stanovanjskega bloka. Ko so gasilci prišli na kraj požara, so ugotovili, da je ogenj zajel balkon in del ostrešja. Zato so evakuirali stanovalce in zaprli dovod plina. Ko so požar pogasili, pa so del ostrešja, ki ga je ogenj uničil, zaščitili s ponjavami, je pojasnil Breskvar.

V požaru po njegovih navedbah sicer ni bilo poškodovano nobeno od stanovanj, stanovalci pa so se po dobri uri in pol že lahko vrnili na svoje domove.

Po podatkih policije so evakuirali okoli 30 stanovalcev, noben od njih ni bil poškodovan. Zdravniško pomoč zaradi vdihavanja dima pa so na samem kraju nudili dvema policistoma, ki sta pomagala pri evakuiranju stanovalcev.

Kriminalisti nadaljujejo z ogledom kraja požara in ugotavljanjem njegovega vzroka, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.