Za požar Pošte najverjetneje kriva napaka pri montaži izpuha agregata

Ostrešje glavnega logističnega centra Pošte Slovenije v Ljubljani je včeraj popolnoma uničil požar. Žrtev ni bilo.

Objavljeno
21. julij 2016 11.00
K. M. , STA
K. M. , STA

Ljubljana - V sredo nekaj pred 19. uro je požar zajel logistični center Pošte Slovenije na Viču v Ljubljani. Uničil je ostrešje v površini okoli 500 kvadratnih metrov, so za STA pojasnili na Gasilski brigadi Ljubljana.

Za požar v logističnem centru Pošte Slovenije v Ljubljani je, kot vse kaže, kriva napaka pri montaži izpuha agregata, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Po prvih zbranih podatkih tako policija ugotavlja, da požar ni bil posledica naklepnega kaznivega dejanja.

Pri gašenju požara in nočni požarni straži je skupno sodelovalo okoli 140 gasilcev s 27 vozili.

O požaru na poslovnem objektu ob Cesti v Mestni log so bili ljubljanski policisti obveščeni v sredo okoli 18.30. Policisti so kraj zavarovali, gasilci pa so pozno ponoči požar tudi pogasili. Zaradi vdihovanja dima so reševalci v sredo oskrbeli dve osebi, gasilca in varnostnika. Drugih poškodovanih ni bilo.R eševalci pa so s kraja nesreče v bolnišnico odpeljali zgolj enega od zaposlenih, in sicer na njegovo željo. O materialni škodi je še prezgodaj govoriti, jasno pa je, da bodo ponekod težave pri dostavi pošte in bo prišlo do zamud, pa pravijo na Pošti Slovenije.

Kriminalisti sicer preiskavo še nadaljujejo.

Kot so pojasnili na današnji novinarski konferenci Pošte Slovenije v Mariboru, v požaru nastala škoda še ni ocenjena. Pošiljke, ki so bile v času požara v centru, niso bile poškodovane, prihaja pa do zamud v njihovi dostavi.

Obenem so poudarili, da je podatkovni center, ki je lociran v logističnem centru, nepoškodovan in bo v prihodnje načeloma deloval nemoteno.