Policija išče informacije o poskusu uboja Jamnika tudi v javnosti

Policija intenzivno preiskuje poskus uboja Janka Jamnika. Za pomoč pri preiskavi se je obrnila tudi na javnost.

Objavljeno
18. december 2014 12.17
Kriminalisti pred restavracijo Via Bona Ljubljana 17.12. 2014
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ljubljana − Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada skupaj z ljubljanskimi kriminalisti nadaljujejo intenzivno preiskavo poskusa uboja direktorja kemijskega inštituta Janka Jamnika. Skupaj s forenziki so po navedbah tiskovnega predstavnika NPU Draga Menegalije opravili ogled kraja kaznivega dejanja in zavarovane sledi posredovali v forenzično analizo v nacionalni forenzični laboratorij.

»Zaradi nadaljnjih postopkov podrobnosti o načinu izvršitve poskusa uboja in vrsti orožja v tej fazi ne moremo razkrivati,« je v sporočilu za javnost zapisal Menegalija. Pri tem je poudaril, da policija ne razpolaga z novimi podatki glede Jamnikovega zdravstvenega stanja.

Kriminalisti so do zdaj opravili več kot sto razgovorov, s katerimi zbirajo obvestila in informacije, ki bi lahko osvetlili okoliščine torkovega streljanja. Preiskava je še vedno usmerjena v ugotavljanje motiva dogodka tako, da kriminalisti preiskujejo v vseh možnih smereh.

Policija poziva vse, ki bi razpolagali s kakršnimikoli informacijami, ki bi lahko koristile preiskavi, naj jih sporočijo na intervencijsko številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.