Nedolžen prah za delovno inšpekcijo

V sumljivi pisemski ovojnici ni bilo nevarnega prahu oziroma »terorističnih snovi«.

Objavljeno
24. februar 2017 11.24
Brane Piano
Brane Piano

Celje − Policija je na inšpektoratu za delo v Celju dopoldan osamila štiri osebe, ki so prišle v stik s sumljivo pisemsko ovojnico. Bojazni, da bi šlo za nevarno snov, pa ni več. Zgodaj popoldan je Veterinarska uprava RS obvestila Policijsko upravo Celje (PUC), da v ovojnici, ki so jo danes s pošto prejeli v tajništvu Inšpektorata za delo v Kidričevi ulici v Celju, ni bilo »terorističnih snovi, ki bi ogrožale življenje ljudi in premoženje«.

Policisti so zato prekinili izvajanje nujnih ukrepov oziroma odpravili karanteno za štiri osebe, ki so prišle v stik s kuverto in prenehali tudi z zavarovanjem kraja najdbe.

Vendar pa bo skupina kriminalistov Sektorja kriminalistične policije PUC opravila še ogled kraja najdbe in v predkazenskem postopku začela zbirati obvestila, da bi izsledili storilca kaznivega dejanja.

Kot smo poročali, je bila malo po deveti uri Policijska uprava Celje obveščena, da so v tajništvu Inšpektorata za delo v Kidričevi ulici v Celju prejeli rumeno kuverto z neznano belo snovjo in rdečimi madeži. Po prejemu so pošiljko dali v plastično folijo. Policisti so skupaj z gasilci takoj zavarovali bližnjo okolico in izolirali osebe, ki so prišle v stik s pošiljko. »Nemudoma smo obvestili pripadnike Specialne enote Uprave za policijske specialnosti, ki bodo prišli na kraj in opravili preliminarni test sumljivega prahu,« je dopoldan povedal Peter Pungartnik s PUC.

Preko Regijskega centra za obveščanje v Celju so o vsem obvestili tudi ELME - mobilni ekološki laboratorij Veterinarske uprave Republike Slovenije. Ta, kot so zdaj sporočili, je prah spoznala za nenevaren.