Pred Gruškovjem v prometni nesreči umrl tuji državljan

66-letnik je zaradi neprilagojene hitrosti v Starošini trčil v betonsko ograjo in nato v nasproti vozeč vlačilec.

Objavljeno
10. oktober 2017 10.26
Š. J., STA
Š. J., STA

Gruškovje − Pred mejnim prehodom Gruškovje, v kraju Stanošina, se je zgodaj zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 66-letni tuji državljan. Promet na cesti proti Gruškovju, ki je bila do 7. ure zaprta.

Nesreča se je zgodila malo pred 3. uro na novem delu avtoceste, kjer promet zaradi del poteka upočasnjeno, približno dva kilometra pred mejnim prehodom Gruškovje.

Voznik osebnega avtomobila je vozil proti mejnemu prehodu, ko je pri kraju Stanošina zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonsko ograjo desno ob cesti. Od tam je njegovo vozilo odbilo na nasprotno vozišče, kjer je trčil v nasproti vozeči vlačilec turških registrskih oznak.

Ob trčenju je osebno vozilo zagorelo, voznik pa je v njem umrl. Po ugotovitvah policije je nesrečni voznik umrl že po trčenju, saj so gasilci posredovali zelo hitro in požar pogasili še preden bi ta zajel avtomobil v celoti. V vozilu je bil sam, voznik in sopotnik v turškem vlačilcu pa sta nepoškodovana, je še povedal Zrnko.

Čeprav so s policije zjutraj sporočili, da gre za nemškega državljana, to za zdaj še ugotavljajo, saj gre za voznika hrvaških korenin z v Nemčiji registriranim vozilom, ki je imel v hrvaških dokumentih prebivališče navedeno z območja kraja Rogoznica v šibeniško-kninski županiji.

Kot je še povedal Zrnko, je do nesreče prišlo na delu ceste, kjer je postavljena začasna ograja zaradi gradbenih del, ki je tam prav zaradi zagotavljanja varnosti prometa. Do nesrečnega dogodka ob upoštevanju omejitve hitrosti na 50 kilometrov na uro po njegovih besedah zagotovo ne bi prišlo.

V letošnjem letu je ne cestah na območju Policijske uprave Maribor v 14 prometnih nesrečah umrlo 15 ljudi, v primerljivem obdobju lani pa je v 17 prometnih nesrečah umrlo 19 ljudi.