Predrzna tatova

Ena ženska je bila ob denarnico v gostinskem lokalu, drugo je neznanec okradel na ulici.

Objavljeno
24. oktober 2014 11.36
ddu*Trojka
J. S., kronika
J. S., kronika

Kranj − Policisti so včeraj obravnavali dve prijavi, v katerih sta neznana storilca izkoristila priložnost, ki sta jo ponudili oškodovanki, in ju okradla.

V gostinskem lokalu na Kokrici je neznanec okrog petih popoldne oškodovanki iz denarnice odtujil manjši znesek gotovine. Denarnica je bila odložena za točilno mizo, zraven pa ni bilo nikogar, ki bi jo nadziral.

Predrzen je bil tudi jeseniški tat, ki je na Cesti maršala Tita 82 od zadaj pristopil do starejše oškodovanke in ji z ramena iztrgal torbico. Odtujil je manjši znesek gotovine.

»Pred drznimi kradljivci se zavarujte z ustreznim nadziranjem svojega imetja, saj tatvine, zlasti tako imenovane priložnostne tatvine, spadajo med najpogostejša kazniva dejanja. Z odloženo denarnico na pultu, razkazovanjem denarja v javnosti, neustreznim nadzorom nad predmeti ipd. storilce kratko malo privabljamo.

Zato denarnic, denarja in drugih predmetov ne puščajte brez nadzora ali varstva, v javnosti teh stvari tudi ne razkazujte, pri dvigovanju gotovine bodite pozorni na osebe, ki vas opazujejo ali vam sledijo, denar in dokumente pa imejte vedno tesno pri sebi na ustreznih mestih (v notranjem žepu ali okoli pasu), predvsem zaradi žeparjev. Torbice so glede zaščite premoženja manj primerne,« svetuje Bojan Kos, tiskovni predstavnik kranjske PU.