Pretepal starša, jima grozil in kradel denar

Policisti so ovadili 26-letnika, ki je bil nasilen do staršev, in 48-letnika, ki je pretepal partnerko in otroke.

Objavljeno
06. junij 2013 15.37
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Novo mesto - Trebanjski policisti so na podlagi zbranih obvestil 26-letnemu nasilnežu, ki je že več let izvajal fizično in psihično nasilje nad starši, izrekli prepoved približevanja žrtvama. Osumljeni je že več let grdo ravnal z njima, ju žalil, zaničeval, izsiljeval in jima kradel denar, pred časom pa ju je celo prisilil, da sta se iz družinske hiše preselila v objekt z zelo slabimi bivalnimi pogoji.

Pred nekaj dnevi je 26-letnik znova pretepel očeta, ga davil in od njega zahteval denar, oče pa je pozneje poklical policijo. Policisti so pri moškem opravili hišno preiskavo in mu zasegli posušene delce rastline, za katero policisti sumijo, da je konoplja. Zaradi kaznivih dejanj povezanih s prepovedano drogo in zaradi nasilja v družini ga bodo policisti ovadili na pristojno tožilstvo.

Zaradi nasilja v družini so včeraj posredovali tudi sevniški policisti, ki so prepoved približevanja izrekli 48-letniku, ki je psihično in fizično nasilje izvajal nad nekdanjo ženo. Policisti so ugotovili, da je bil moški do partnerke in njunih otrok nasilen že več let, a si žrtve zaradi strahu pred njim v preteklosti niso upale poiskati pomoči. Tudi njega bodo policisti zaradi nasilja v družini ovadili.