Preventivna delavnica za motoriste

Moto točka bo jutri, v petek, od 10. ure dalje v središču Trente na Bovškem.

Objavljeno
10. september 2015 12.34
ium-motoristi
I. R., kronika
I. R., kronika
Bovec − Policisti Policijske postaje Bovec bodo jutri, v petek, od 10. ure dalje v središču Loga v vasi Trenta na Bovškem v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) občine Bovec in Avto-moto društvom Tolmin izpeljali preventivno aktivnost za voznike enoslednih motornih vozil (motoriste), bolj znano pod skupnim imenom Moto točka.

Kot opozarjajo na novogoriški policijski upravi, so tovrstne preventivne aktivnosti namenjene ozaveščanju in opozarjanju motoristov na defenzivno vožnjo in potekajo na cestnih relacijah, ki so za motoriste v tem času izjemno privlačne. »Na teh relacijah je v cestnem prometu udeleženih večje število motoristov in se zato posledično na njih zgodi tudi večje število prometnih nesreč. Navsezadnje zahtevnost cest v Zgornjem Posočju zagotovo pogosto vpliva na varno vožnjo motoristov, pri tujih voznikih motornih koles pa je zelo pogosto mogoče ugotoviti tudi utrujenost in s tem povezano nezbranost pri vožnji.«

Na varnost cestnega prometa vpliva tudi veliko število drugih udeležencev cestnega prometa (poleg motoristov še vozniki osebnih avtomobilov in bivalnih vozil, kolesarji, vozila s priklopniki ...), ki imajo zelo različne vozniške izkušnje in različno stopnjo strpnosti. K boljši prometni varnosti namreč lahko bistveno pripomoreta tudi večja strpnost in spoštovanje drugih udeležencev, še dodajajo na Policijski upravi Nova Gorica.

Podobna preventivna aktivnost za motoriste v času letošnje motoristične sezone je potekala v začetku junija 2015 na območju Kobarida.

Preventivno delavnico za motoriste organizirajo policisti PP Bovec v soorganizaciji s SPVCP občine Bovec in Avto-moto društvom Tolmin.