Pri Idriji umrl voznik kombija

Vanj je trčila prikolica, ki se je odpela s tovornjaka na nasprotnem pasu.

Objavljeno
06. julij 2015 17.02
lvu/Promet
J. M., kronika
J. M., kronika

Idrija − Policija je bila danes ob 12.51 obveščena o hudi prometni nesreči s smrtnim izidom, ki se je zgodila na območju Idrije. Po prvih ugotovitvah je 22-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom vozil po glavni cesti iz smeri Idrije proti Godoviču.

Na ravnem delu ceste oziroma v rahlem desnem preglednem ovinku se je omenjenemu vozniku na tovornem vozilu odpel priklopnik, se brez nadzora sam zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v kombinirano vozilo znamke citroën, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno po svoji desni strani vozil 30-letni voznik.

Ta je po trčenju ostal ukleščen v vozilu in ni več kazal znakov življenja. Omenjena prikolica je nato zadela še drugo osebno vozilo znamke mazda, s katerim se je peljala 36-letna voznica, v njenem vozilu je bil tudi 22-letni sopotnik. Oba sta se v prometni nesreči hudo poškodovala.

Reševalci so ju po nudeni zdravniški pomoči s helikopterjema odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Na kraju hude prometne nesreče policistom in reševalcem pomagajo tudi gasilci PGD Idrija.

Policisti na kraju prometne nesreče še preiskujejo okoliščine v zvezi s tragično prometno nesrečo s smrtnim izidom.