Policija domneva, da je našla truplo voznika cisterne

Voznik je bil udeležen v hudi prometni nesreči na Primorski avtocesti, v kateri so umrli štirje ljudje.

Objavljeno
26. julij 2015 16.41
Nesreča na Lomu
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Logatec - V okolici Logatca je bilo danes najdeno moško truplo, je potrdila Maja Ciperle Adlešič iz Policijske uprave Ljubljana.

Kot poročajo Slovenske novice, bi lahko šlo za pogrešanega voznika cisterne, ki je bil udeležen v hudi prometni nesreči na Primorski avtocesti, v kateri so umrli štirje ljudje.

Glas Trebnje pa poroča, da so ga približno 700 metrov od kraja nesreče našli svojci in domačini iz kraja, kjer je živel.

Ciperle Adlešičeva je dejala, da še ne more potrditi, da gre za pogrešanega Stanka Brajerja. Truplo je zaradi vseh vremenskih vplivov v precej slabem stanju, zato bodo morali opraviti analizo DNK in vse ostalo, kar je potrebno. »Domneva se, da bi lahko bil on. Dokler se z ustreznim postopkom ne potrdi, pa ne moremo tega potrditi,« je še dejala za Slovenske novice.

Ciperle Adlešičeva je naknadno sporočila še, da je bilo ugotovljeno, da na truplu ni znakov kaznivega dejanja.

Pot iz Romunije v Italijo se je v ponedeljek 14.7. tragično končala za štiri romunske državljane. Po do zdaj zbranih obvestilih naj bi 50-letni moški s cisterno zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnjo stran osebnega vozila dacia logan 43-letnega voznika, ki je stal na pasu za počasna vozila. Silovito trčenje je bilo usodno za 43-letnega voznika dacie, takoj pa so bili mrtvi tudi sopotniki, 34- in 60-letni ženski ter petletni deček, vsi državljani Romunije. Šlo je za družino romunskega tožilca, ki je bil na položaj imenovan nekaj dni pred nesrečo.

Sprva ni bilo niti jasno, kdo je za nesrečo odgovoren, a zdaj policija sumi, da jo je povzročil 50-letni tovornjakar. Ta je takoj, ko je videl tragedijo, odkorakal v tamkajšnji gozd in izginil.