Huda nesreča v gozdu

Moški je žagal drevo, to pa se je na višini dveh metrov prelomilo in mu padlo na nogo.

Objavljeno
09. marec 2015 12.02
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika

Kobarid − Včeraj zjutraj okoli devete ure je regijski center za obveščanje policijo obvestil o nesreči pri sečnji dreves v gozdu nad vasjo Breginj v občini Kobarid, v kateri je bil poškodovan 51-letni domačin.

Policisti so ugotovili, da je moški žagal drevo, to pa se je nato na približno dveh metrih višine odlomilo in padlo na tla. Domačin se je sicer umikal, vendar mu je drevo kljub temu padlo na nogo in mu zlomilo stegnenica. Moški je pri delu v gozdu sicer uporabljal ustrezno zaščitno opremo in je tudi ustrezno usposobljen za delo v gozdu, pri sečnji dreves pa je pomagal tudi 49-letni domačin.

»Kasneje so mu na kraju zdravniško pomoč nudili tolminski reševalci, zaradi zahtevnosti terena pa so bili na kraju tudi gasilci PGD Breginj, ki so reševalcem nudili pomoč pri transportu težko poškodovanega do reševalnega vozila. Na kraj so prišli tudi člani dežurne ekipe Enote helikopterske nujne medicinske pomoči ekipe z Brnika, ki so poškodovanega domačina s policijskim helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center na nadaljnje zdravljenje. V zvezi z nesrečo v gozdu je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici,« je sporočil Dean Božnik, tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica.