Pri Tolminu trčenje potniškega vlaka z bagrom

V nesreči je bil 40-letni voznik bagra zelo hudo poškodovan.

Objavljeno
05. avgust 2015 14.15
Ma. F., Delo.si, STA
Ma. F., Delo.si, STA

Tolmin − V Gorenjem Logu pri Tolminu sta ob 8.07 trčila potniški vlak in bager, ki je opravljal vzdrževalna dela. Kot so pojasnili na Policijski upravi Nova Gorica, je bil v nesreči 40-letni voznik bagra zelo hudo poškodovan, na zdravljenje pa so ga s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.

Tiskovni predstavni PU Nova Gorica Dean Božnik je povedal, da so na kraj nesreče nemudoma prišli reševalci in gasilci, ki so poškodovanemu nudili prvo pomoč, poškodbe pa so bile tako hude, da so ga prepeljali na zdravljenje v Ljubljano.

Policija je na kraj dogodka napotila tudi tolminske policiste in novogoriške kriminaliste. Okoliščine nesreče še ugotavlja, glede na ugotovljena dejstva pa bo sledil ustrezen ukrep, je dodal Božnik.

O nesreči so sicer obvestili tudi preiskovalnega sodnika in državno tožilstvo v Novi Gorici ter pristojno inšpekcijsko službo ministrstva za infrastrukturo.

Vlak bager vlekel za seboj

Iz Slovenskih železnic so medtem sporočili, da je vlak v delovni stroj trčil med postajama Anhovo in Most na Soči. Potniki in strojevodja po prvih informacijah niso poškodovani, kar so potrdili tudi na policiji.

Kot so naknadno sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, se je pri trčenju potniškega vlaka žlica delovnega stroja zataknila za odbojni del vlaka, tako da je vlak bager za seboj vlekel še nekaj deset metrov. Pri tem se potniški vlak ni iztiril.

Po prvih zbranih podatkih je 40-letni voznik delovnega stroja za slovensko železniško podjetje opravljal različna dela, prav tako je na kraju dogodka v navedenem času razna dela izvajala manjša skupina delavcev, so pojasnili na policiji.

Zakaj je bil delovni stroj zunanjega izvajalca na progi 13 minut pred napovedano zaporo, na železnicah za zdaj ne vedo. Zapora proge zaradi del na tem odseku je bila namreč predvidena od 8.20, ko bi mimo odpeljal potniški vlak, in do 13. ure.

Proga bo zaradi preiskave nesreče do nadaljnjega zaprta, za potnike pa so organizirani nadomestni avtobusni prevozi.