Prijeli napadalce iz Sketove

Policisti so aretirali Slovenca in tri Albance, ki naj bi bili vpleteni v včerajšnji pretep in streljanje na Sketovi ulici v Ljubljani.

Objavljeno
19. december 2014 11.16
mpi*KORUPCIJA/POLICIJA
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ljubljana − Policisti so včeraj okrog 18. ure poskušali zaustaviti osebno vozilo tujih registrskih tablic, ki pa ni upoštevalo odredbe policistov. Med begom so osebe iz vozila na Tivolski cesti odvrgle predmet, za katerega se je v nadaljevanju izkazalo da gre za strelno orožje. Policisti so zavarovali kraj dogodka in opravili ogled kraja ter zavarovali sledi.

V nadaljevanju so jih policisti izsledili na območju Bežigrada. Aretirali so Slovenca in tri Albance. »Na podlagi doslej zbranih obvestil in dokazov jim je bila v skladu z določili zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe v Sketovi ulici v Ljubljani,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Policisti nadaljujejo preiskavo in aktivnosti v zvezi s hudo telesno poškodbo, zato podrobnejših informacij ne morejo posredovati.

Kot smo poročali, je bilo včeraj okoli ene ure zjutraj slišati vpitje med bloki Sketove ulice, nato pa so odjeknili še streli, nam je povedal tamkajšnji stanovalec, ki prizna, da je zaradi vpitja hotel skozi okno preveriti, kaj se dogaja, a so ga štirje glasni poki strelnega orožja od tega odvrnili. Po večini pa so bili stanovalci presenečeni, ko so v bližini osnovne šole na Vodmatu videli zavarovano območje s policijskim trakom, saj jim ne hrup ne streljanje nista kratila spanca.

Na policiji so potrdili, da so bili ob omenjeni uri obveščeni o dogodku na Sketovi ulici v Ljubljani, v katerem je bila ena oseba poškodovana. Kmalu pa so ugotovili, da imajo opraviti s kaznivim dejanjem. »Po do zdaj zbranih obvestilih je prišlo do fizičnega obračuna, v katerem je več oseb napadlo drugo osebo. Med pretepom je bilo uporabljeno tudi hladno in strelno orožje,« je sporočila Nataša Pučko, predstavnica za stike z javnostjo Policijske uprave Ljubljana. Poškodovanec je sam poiskal zdravniško pomoč, saj so ga napadli nedaleč stran od urgence ljubljanskega kliničnega centra.