Prijeli roparko Vipavske hranilnice

Policija je aretirala 46-letno Hrvatico in 33-letnega Slovenca, ki naj bi v petek oropala hranilnico v Vipavi. Rop je izvedla Hrvatica.

Objavljeno
26. maj 2014 15.45
lvu/ VAJA
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Vipava − Osumljena sta se v petek okoli 12. ure z osebnim avtomobilom pripeljala v bližino Hranilnice Vipava v Vipavi in jo oropala. »46-letna osumljenka je vstopila v prostore hranilnice in z imitacijo pištole v roki od uslužbenke zahtevala denar. Ta je osumljenki izročila okoli 7000 evrov, ki jih je osumljenka spravila v plastično vrečko ter zbežala iz hranilnice proti osebnemu avtomobilu, v katerem jo je čakal 33-letni državljan Slovenije,« so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Osumljena sta pobegnila, stekla je policijska akcija, v katero se je vključil tudi policijski helikopter. Kriminalisti in policisti so med zbiranjem obvestil z občani ugotovili znamko in barvo osebnega avtomobila. Le eno uro kasneje so koprski policisti pred Sežano opazili osebni avtomobil, ki je ustrezal opisanemu avtomobilu, moškega in žensko pa so pridržali.

Kriminalisti so z njima opravili razgovor in potrdili sum, da gre za roparja. Preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor. Za kaznivo dejanje ropa jima grozi zaporna kazen od enega do desetih let. »Kriminalisti službe kriminalistične policije Nova Gorica se zahvaljujejo vsem občanom, ki so jim pomagali pri preiskavi kaznivega dejanja, saj sta bila storilca tako hitro prijeta ravno zaradi informacij, ki so jih občani povedali policistom oziroma kriminalistov,« so še sporočili.

Na območju novogoriške policijske uprave je bil to drugi rop denarnih ustanov v letošnjem letu. Kriminalistična preiskava prvega ropa še vedno poteka.