Vlomilca prijeli na delu

Mariborski kriminalisti so med vlomom prijeli 21-letnega moškega, ki je v enem tednu dvakrat vlomil v isto hišo.

Objavljeno
30. maj 2014 14.51
Posodobljeno
30. maj 2014 18.00
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Maribor - Kriminalisti so med vlomom aretirali 21-letnega moškega, ki je v roku enega tedna dvakrat vlomil v isto hišo. Moški je v sredo 21. maja vlomil v stanovanjsko hišo na območju Ormoža, kjer je našel trezor in ga poskušal na silo odpreti. Ker je bil pri tem neuspešen, je odnehal, vendar ni obupal.

Čez teden dni je poskusil ponovno, vendar mu tudi v drugo ni uspelo odpreti trezorja. Ko je drugič vlomil v hišo, so ga namreč tam pričakali kriminalisti. »Pri osumljencu so kriminalisti na podlagi odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju opravili preiskavo stanovanja, kjer so mu bili zaseženi predmeti povezani s storitvijo kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete,« so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Po njihovih navedbah je 21-letnik večkrat vlomil v različne objekte na območju mesta Maribor. Osumljenemu so pri preiskavi stanovanja zasegli tudi registrsko tablico, ki je pripadala ukradenemu motornemu kolesu.

Kriminalisti so vlomilca s kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici ptujskega okrožnega sodišča, ki je zanj odredila hišni pripor.