Primorec gojil konopljo

Kriminalisti so 37-letniku zasegli 59 sadik konoplje, visokih približno meter.

Objavljeno
15. marec 2013 12.21
Posodobljeno
15. marec 2013 12.21
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Koper - Koprski policisti so z zbiranjem obvestil pridobili podatek, da je v eni od vasi pri Ilirski Bistrici hiša, ki jo je najel 37-letnik z območja Kopra, v njej pa naj bi bil prirejen prostor za hidroponično gojenje konoplje.

Kriminalisti in policisti PU Koper so v začetku marca v omenjeni stanovanjski hiši zalotili 37-letnika in opravili preiskavo in v njej res našli posebej opremljen in prirejen prostor za gojenje omenjene prepovedane droge.

Kriminalisti so zasegli 59 sadik konoplje, visokih približno meter, ter različne pripomočke za gojenje konoplje, med njii svetilke, vodne črpalke, gnojila in električni agregat. Poleg tega so 37-letniku zasegli še približno pet gramov konoplje, ki da jo je za 40 evrov kupil od 21-letnega Koprčana, za katerega se je pozneje izkazalo, da so ga policisti v preteklosti že večkrat kazensko ovadili zaradi prodaje konoplje in kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Zaradi utemeljenega suma, da 21-letni Koprčan na domačem naslovu v Kopru
poseduje še več prepovedane droge, so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Kopru kriminalisti opravili preiskavo stanovanja in drugih prostorov, ki jih 21-letnik uporablja. Pri tem so zasegli še približno 20 gramov konoplje.

Oba osumljenca so zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog privedli na zaslišanje k preiskovalni
sodnici koprskega sodišča, ki je zoper oba odredila pripor.