Princesa spet na slabem glasu

Lastnica lokala Princesa Ana Šišić je z ukradene kartice menda pobrala 33 tisočakov.

Objavljeno
19. junij 2014 16.21
Šišićeva
Nada Černič Cvetanovski, kronika
Nada Černič Cvetanovski, kronika
Krško – Gostinka Ane Šišić, o kateri smo pred časom že pisali, ker so se v njenih lokalih dogajali izgredi in je bila ena oseba telesno hudo poškodovana, je tokrat obtožena tatvine in pranja denarja. Šišićeva dejanje zanika.

»V življenju nisem vzela še niti centa,« je odločna Ane Šišić, ki ji očitajo, da je z ukradene bančne kartice ukradla 33.000 evrov. Junija lani so trije moški vlomili v stanovanjsko hišo v Grosupljem in Janezu G. ukradli denarnico z nekaj gotovine in bančno kartico.

Ker je bila zraven koda PIN, je trojica že čez dvajset minut opravila prvi dvig, nato pa se je pripeljala v lokal Princesa v Krškem, ki ga vodi Ane Šišić.

Ta si je domnevno prek POS-terminala obračunala storitev za 33.000 evrov, kar pomeni, da je za tolikšen znesek olajšala lastnika. Nato je na banki naročila dvig petnajstih tisočakov, poravnala več računov ter še za naslednji dan naročila dvig petnajstih tisočakov. A naslednji dan je bila kartica že preklicana in Šišićevo so dobili.

Njej in pravni osebi, družbi Princesa, očitajo veliko tatvino in pranje denarja. Če bi dejanje priznala, bi tožilec Robert Renier zanjo predlagal dve leti in šest mesecev zapora ter devet tisoč evrov stranske denarne kazni, deset tisoč evrov kazni pa naj bi plačala tudi Princesa.

Dušan Medved, zagovornik Šišićeve, je predlagal, naj sodišče zasliši v Zagrebu živečega Marjana Šušnarja, ki je menda kritičnega junija lani s sporno kartico pri Šišićevi poplačal svoj dolg iz preteklosti, velik ravno 33.000 evrov.

Predlagal je še zaslišanje dveh oseb, ene iz Trebnjega in ene iz ljubljanskih Most, ki točno vesta, da je njegov dolg do Šišićeve znašal triintrideset tisočakov, nanašal pa naj bi se na zadnji dve leti. Omenjena sta menda vedela tudi, da je Šišićeva vodila knjigo z blagajniškimi zapisi tega dolga.