Osumljeni umora v Mariboru v priporu

Policija je v soboto prijela in po zaslišanju priprla 31-letnega moškega, ki je osumljen umora 57-letnika.

Objavljeno
23. avgust 2016 14.27
dja*privedba SKB
Be. B., STA
Be. B., STA

Maribor − Robert Munda, vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Maribor, je v današnji izjavi za javnost predstavil podrobnosti kriminalistične preiskave, ki so jo sprožili po tem, ko so v petek zvečer dobili informacije o najdenem mrtvem moškem v Mariboru.

V petek je bil v Mariboru v svojem stanovanju umorjen 57-letni moški. Tamkajšnja policija je v soboto pridržala osmuljenega 31 let starega moškega, ki po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku ostaja v priporu. Po informacijah mariborske policije je bil osumljeni − sicer v preteklosti že obravnavan zaradi drugih kaznivih dejanj − v času umora vinjen.

V preiskavi so ugotovili, da je 57-letni moški umrl nasilne smrti oziroma da je žrtev kaznivega dejanja umora. Na truplu so bile številne vbodne rane ostrega predmeta. Med preiskavo in z zbiranjem obvestil so kriminalisti prišli do informacij, da so se v petek poleg žrtve v stanovanju družili in popivali še vsaj trije moški.

V popoldanskem času je nato ena oseba zapustila stanovanje, pozneje je odšel še eden. Verjetno v poznem popoldanskem ali večernem času sta se žrtev in osumljeni 31-letni moški, ki je bil še v stanovanju, sprla. Po ugotovitvah policije pa je pozneje osumljeni z nožem večkrat zabodel 57-letnika, ki je na kraju dogodka izkrvavel.

Kriminalisti so nekaj ur po uvedbi preiskave pridržali enega od osumljencev, 53-letnega moškega iz Maribora, a so pozneje ugotovili, da ni povezan s kaznivim dejanjem umora. V soboto dopoldne so nato na območju Maribora pridržali 31-letnega moškega, ki ga utemeljeno sumijo kaznivega dejanja umora na grozovit način, zaradi česar mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni. Osumljeni umora je slovenski državljan in ima na območju Maribora prijavljeno začasno bivališče.

V ponedeljek so osumljenega s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor, tako da je trenutno v mariborskih zaporih.

Po današnjih pojasnilih prvega moža mariborskih kriminalistov je bil osumljeni po ugotovitvah policije edini storilec. Umor je po mnenju Roberta Munde verjetno posledica spora in opitosti.