Pripor za Tržičana, osumljenega uboja

Po podatkih Policijske uprave Kranj so bili za žrtev usodni udarci v glavo.

Objavljeno
06. julij 2015 12.03
lvu*policija
J. M., kronika
J. M., kronika
Tržič − Kriminalisti so v soboto zaključili preiskavo smrti Tržičana, ki je v četrtek zvečer v Tržiču umrl nasilne smrti. Kaznivega dejanja je utemeljeno osumljen 33-letni Tržičan, ki je žrtvi med prepirom in prerivanjem s silo telesa zadal smrtne poškodbe. Kriminalisti so ga privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so bili za žrtev usodni udarci v glavo.

Osumljenca so kriminalisti v četrtek prijeli po zelo intenzivnem zbiranju obvestil in mu že kmalu po dejanju odvzeli prostost. Osumljen je dveh kaznivih dejanj zoper življenje in telo, in sicer povzročitve lahkih telesnih poškodb, ko je žrtev v prepiru že dan prej porezal z nožem, in hudih telesnih poškodb, zaradi katerih je Tržičan umrl, so še sporočili s policije.

Po neuradnih podatkih, ki jih vedo povedati domačini, se je uboj zgodil v večstanovanjski hiši na Koroški cesti v Tržiču. Umrli naj bi bil eden izmed skupine šestih moških v starosti od 40 do 50 let, ki nimajo urejenih bivalnih razmer in se potikajo po Tržiču. Člani skupine so se med seboj menda večkrat sporekli, iz skupine pa po neuradnih in nepreverjenih podatkih prihaja tudi osumljenec.