Prisluhi v zadevi Balkanski bojevnik: kam je izginilo 500 evrov?

Obtoženi Jakob Remškar je pojasnil, da se prisluh glede manjkajočega denarja nanaša na rojstni dan njegove hčerke.

Objavljeno
15. december 2011 11.45
Posodobljeno
15. december 2011 11.45
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Na ljubljanskem okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje v zadevi Balkanski bojevnik, tokrat s predvajanjem prisluhov, ki jih je posnela slovenska policija. Med pogovori se sicer nikjer konkretneje ne omenja mamil, večinoma gre za dogovore, kje in kdaj se bodo srečali.

V prisluhih je bilo slišati tudi očitek, da je pri neki zadevi zmanjkalo 500 evrov. Obtoženi Jakob Remškar je ta pogovor in manjkajočih 500 evrov tudi pojasnil. Kot je razložil, se prisluh nanaša na rojstni dan njegove hčerke. Remškar je hčerki za rojstni dan priredil zabavo, pogostitev pa je naročil pri Draganu Tošiću, sicer prvoobtoženemu v tej zadevi.

Denar, namenjen za plačilo storitve, naj bi Remškar Tošiću prinesel v njegov lokal. Tošića v lokalu ni bilo, zato je kuverto z denarjem izročil poslovodji lokala. Tošić naj bi ugotovil, da manjka 500 evrov, Remškar pa je dejal, da se je pri štetju denarja očitno zmotil.

Sojenje v zadevi Balkanski bojevnik sicer traja že sedem mesecev. V tem času so na sodišču prebrali odredbe slovenskih in tudi tujih organov pregona, zaslišali nekaj prič, med njimi policijskega koordinatorja, in predvajali posnetke prisluhov. Vseh 17 obtoženih vpletenost v trgovino z mamili zanika, obramba pa od začetka sojenja vztraja pri izločitvi dokazov, ki naj bi bili pridobljeni nezakonito in s kršenjem človekovih pravic.

Sodišče mora o morebitni izločitvi dokazov odločiti do konca dokaznega postopka. Na prejšnji obravnavi pa je obramba predlagala tudi odpravo priporov in hišnih priporov, ki so odrejeni dvanajstim obtoženim, vendar je senat ljubljanskega okrožnega sodišča predlog zavrnil.