Prodajala ponarejene vstopnice za Planico

Vstopnice je treba kupovati pri pooblaščenem prodajalcu, sicer lahko kupite ponarejeno, opozarja policija.

Objavljeno
10. marec 2016 16.51
Vstopnice za smučarske skoke v Planici, Ljubljana, 24. februar 2016 [Vstopnice,smučarski skoki,Planica,Ljubljana]
J. P.
J. P.

Ljubljana − Tukajšnji policisti se ukvarjajo z osumljencema, 35 in 38 let starima moškima, ki sta se očitno odločila zaslužiti na račun razprodanega finala smučarskih poletov v Planici. Po spletu sta namreč prodajala ponarejene vstopnice.

Policiste so iz ene od poslovalnic, kjer prodajajo vstopnice za finale smučarskih poletov v Planici prihodnji konec tedna, obvestili, da je moški po spletni strani očitno kupil ponarejeno vstopnico za dogodek pod Poncami. Ker se mu je zdela sumljiva, je sklenil preveriti njeno pristnost in doživel hladno prho. Po preverjanju črtne kode je sicer kazalo, da je vstopnica pristna, vendar je bil na njej žig poslovalnice, kar pa za pristne vstopnice ne velja. Pri tem so ugotovili, da tudi žig ni pristen.

Policisti so nato pred dnevi, 25. februarja, odvzeli prostost dvema osumljencema, ki sta tega dne oškodovancu poskušala prodati ponarejene vstopnice. Istemu oškodovancu sta jih prodala že sredi februarja. Policisti so po pridobljeni sodni odredbi opravili hišno preiskavo in zasegli pripomočke, s katerimi sta ponarejala vstopnice. Gre za 35 in 38 let stara moška, oba sta slovenska državljana. Čeprav so ju nato izpustili na prostost, policija preiskuje naprej: »V okviru preiskave policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in pregled zaseženih predmetov. Po zaključku preiskave bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo,« je povedala tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Nataša Pučko in dodala, da ponarejevalca čaka ovadba za kaznivo dejanje goljufije, pa tudi za kaznivo dejanje ponarejanja in uporabe ponarejenih vrednotnic ali vrednostnih papirjev. Za vsako kaznivo dejanje jima sicer grozi do tri leta zapora.

Pri tem je Pučkova še opozorila, naj ljudje vstopnice kupujejo le pri pooblaščenem prodajalcu. Če pa so vstopnico že kupili pri drugih posrednikih, naj pristnost najprej preverijo pri pooblaščenem prodajalcu in se tako izognejo morebitnim nevšečnostim na športni prireditvi.