Pred trgovino prodajala ukradene zunajkrmne motorje

Moška sta na parkirišču ene izmed ljubljanskih trgovin prodajala zunajkrmne motorje, ki sta jih ukradla iz podjetja v Radovljici.

Objavljeno
22. december 2014 12.34
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ljubljana − Občani so policiste v četrtek obvestili, da neznanca na parkirišču ene izmed trgovin na območju Bežigrada prodajata sumljive predmete, so danes sporočili iz ljubljanske policijske uprave. Policisti so odšli na parkirišče, kjer so legitimirali 21- in 27-letna Ljubljančana, za katera se je izrazalo, da prodajata zunajkrmne motorje. V postopku pa so policisti hitro ugotovili, da so bili motorji ukradeni julija lani v podjetju z območja Radovljice.

»Prav tako sta pri sebi imela vsak svoj nož, prirejen za napad (prepovedano orožje), 21-letnik pa še okrog 0,5 grama prepovedane droge konoplje,« so sporočili iz ljubljanska policijske uprave. Osumljenca, ki so ju policisti za kratek čas priprli, sta vlom v podjetje priznala in policistom povedala, kje imata preostale predmete, ukradene iz radovljiškega podjetja.

Policisti so moška že izpustili na prostost, proti njima pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine in uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil zakona o orožju in zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.