Proti domnevnima roparjema SKB izločili nekaj dokazov

Menda jima je uspelo izpodbiti vse najbolj obremenilne dokaze, ki jih je policija zbrala proti njima.

Objavljeno
04. maj 2013 13.18
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Ljubljansko sodišče je ugodilo zagovornikoma Dejana Vidmarja in Saša Noseta, ki sta zahtevala, naj se iz spisa izločijo zapisniki o njunem zaslišanju ob aretaciji. Menila sta namreč, da policisti vsaj enega izmed njiju niso pravilno poučili o pravicah, zato ga po zakonu ne bi smeli zaslišati, poroča Žurnal24.si

Sodnica domnevno spornih dokazov najprej ni izločila in jih je ocenila za povsem zakonite. Po pritožbi Noseta in Vidmarja na odločitev sodnice, je višje sodišče sodnici naložilo, naj dokaze ponovno preveri in presodi. Po drugem odločanju je ocenila, da so dokazi pridobljeni nezakonito, zato jih je ljubljansko okrožno sodišče nekaj izločilo.

»Sklep o izločitvi dokazov je pravnomočen,« so za Žurnal potrdili na specializiranem tožilstvu (SDT), na katerem poskušajo Vidmarju in Nosetu dokazati rop.

Oba sicer ostajata v priporu, saj je tožilstvu nedavno uspelo dokazati, da sta begosumna. Pripor so jima podaljšali za dva meseca, uradno pa še ni znano, kdaj jima bodo začeli soditi.

Preiskava ropa sefov banke SKB je potekala 6 let in pet mesecev, preden so marca lani za dejanje obtožili Noseta in Vidmarja.