PU Koper išče poslovne prostore

Zaposleni na policijski upravi imajo vse od selitve v odsluženo nekdanjo upravno stavbo koprskega Stavbenika veliko težav.

Objavljeno
06. januar 2014 19.37
Policajska kapa, Ljubljana Slovenija 25.04.2013
B. Š., Koper
B. Š., Koper

Koper – Ministrstvo za notranje zadeve (natančneje Urad za logistiko) je pred dnevi objavilo javno zbiranje ponudb, s katerim že četrtič (dvakrat so iskali nove prostore in bili pripravljeni investirati do 15 milijonov evrov) išče poslovne prostore, ki bi jih najeli za potrebe Policijske uprave Koper.

Zaposleni v koprski policijski upravi imajo vse od selitve v odsluženo nekdanjo upravno stavbo koprskega Stavbenika pred približno šestimi leti veliko težav, saj jim stavba zaradi precejšnje nagnjenosti (stavba visi 18 centimetrov) in zaradi drugih slabosti povzroča celo zdravstvene težave. Ministrstvo za notranje zadeve že najmanj dve leti išče rešitev, a je ne najde.

Zdaj iščejo začasno rešitev, saj bi prostore najeli za tri leta z možnostjo podaljšanja. Potrebujejo prostore s skupno površino med 510 in 680 kvadratnimi metri, za 66 delovnih mest (torej ne za vse, ki so zaposleni v sedanji stavbi, ker bi jih začasno premestili na več lokacij) in 53 parkirnih mest. Eden od pogojev je, da bi bili čim bliže stavbi Policijske postaje Koper. Rok za oddajo ponudb je do 24. januarja letos.

V Kopru imajo veliko novih poslovnih prostorov, vendar kar nekaj od teh ne pride v poštev, ker nimajo uporabnih dovoljenj zaradi takšnih ali drugačnih birokratskih in formalnih ovir.