Ravnateljica v zapor tihotapila drogo

Osnovnošolsko ravnateljico so aretirali, ko je odšla na obisk v strogo varovan zapor v ameriški zvezni državi New York.

Objavljeno
25. julij 2014 10.27
Posodobljeno
25. julij 2014 15.00
reut*CALIFORNIA/PRISON
Mi.K., kronika
Mi.K., kronika
New York - Osnovnošolska ravnateljica Sadie Silver javne šole iz Brooklyna v New Yorku si je po navedbah ameriških medijev z neverjetnim napredkom pri bralnih sposobnosti njenih učencev priborila ugled in spoštovanje v mestu. Njen ugled ni bil okrnjen niti v trenutku, ko je njen sin moral v zapor zaradi kriminalnih dejanj povezanih z orožjem.

Pred nekaj dnevi je 40-letna ravnateljica s svojim fantom ter njuno 10-let staro hčerko odšla na obisk k sinu v zapor. Ob pregledu pa so pazniki odkrili, da poskuša ženska v zapor pretihotapiti heroin in zdravila, ki se lahko dobijo le na zdravniški recept. Pazniki so vse tri obiskovalce pridržali do prihoda policije, s fantom bosta morala pred sodiščem odgovarjati zaradi poskusa tihotapljenja drog in zdravil v zapor.

Policija je napovedala, da ju bo ovadila tudi tudi zaradi zanemarjanja otroka, saj sta imela s seboj 10-letno hči. V primeru obsodbe jima bo socialna služba odvzela tudi otroka, saj jima grozi do osem let zaporne kazni.

Mestne šolske oblasti so Sadie Silver do zaključka sodnega postopka prerazporedile na drugo delovno mesto, na katerem nima stika s učenci.