Razneslo plinski jeklenki

Poškodovanih je bilo sedem ljudi, med njimi trije otroci in policista.

Objavljeno
01. marec 2013 08.29
Eksplozija in pozar Ljutomer
Ba. P., Delo.si; De. K., Murska Sobota
Ba. P., Delo.si; De. K., Murska Sobota

Ljutomer - Sinoči, okrog 21. ure, je v stanovanju na Postružnikovi ulici v Ljutomeru razneslo plinski jeklenki, pri čemer se je huje pokodovala 64-letnica. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v bolnišnico, a je po podatkih policistov izven smrtne nevarnosti.

Poškodovanih je bilo še šest ljudi, med njimi trije otroci in policista, ki sta pomagala omenjeni 64-letnici. Zaradi vdihanega plina sta potrebovala zdravniško pomoč.

Stanovenje 64-letnice je v celoti uničeno, škoda je nastala tudi na sosednjih stanovanjih in na vozilih, ki so bila parkirana pred stanovanjskim blokom.

Eksplozija je bila tako močna, da je poškodovala tudi stavbo na drugi strani ulice.

Slišali so jo tudi policisti na policijski postaji, ki je v neposredni bližini kraja dogodka. Dva policista sta takoj z gasilnimi aparati stekla do stanovanja, v katerem je jeklenki razneslo, pridružil pa se jima je tudi občan, ki živi v soseski. Policista sta z gasilnimi aparati v stanovanju omejila začetni požar, nato pa so hudo poškodovano 64-letno stanovalko, ki je živela sama, odnesli iz stavbe.

Kriminalisti so z ogledom kraja ugotovili, da je eksplozija nastala zaradi uhajanja plina iz dveh plinskih jeklenk, ki sta bili namerno odprti, motiv za to dejanje pa še ugotavljajo. Lastnico stanovanja bodo zaradi povzročitve splošne nevarnosti ovadili.

Kot so zapisali na spletni strani uprave za zaščito in reševanje, so požar pogasili gasilci PGD Ljutomer, ki so poleg tega iz stavbe odstranili jeklenki za plin, pomagali pri evakuaciji stanovalcev, pregledali stanovanja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu ranjenih oseb. Gasilci PGD Gornja Radgona so s pomočjo avto lestve pregledali stanovanja v višjih nadstropjih ter pregledovali strehe in okna na sosednjih stavbah ob morebitnih poškodbah zaradi trdih delcev, ki so ob eksploziji leteli po zraku.

Višino nastale škode policisti še ugotavljajo.