Razstrelil se je hrvaški veteran

Na dan obletnice začetka hrvaške vojne operacije Nevihta se je pri Šibeniku razstrelil hrvaški vojni veteran.

Objavljeno
05. avgust 2014 14.10
cropix/oluja
Mi. K., kronika, STA
Mi. K., kronika, STA

Šibenik − V bližini Šibenika na Hrvaškem se je z ročno granato razstrelil hrvaški veteran iz Virovitice. Tragedija se je zgodila na križišču pred Vodicami. Truplo ubitega je opazil nič hudega sluteči kolesar, danes poroča hrvaški dnevnik Jutarnji list. Kot je za časnik opisal kolesar, je sprva pomislil, da je nekdo v jarek odvrgel ali tam pozabil staro vojaško uniformo, šele ko se je približal, pa je opazil, da gre za popolnoma izmaličeno truplo.

Policija, ki območje še preiskuje, identitete umrlega še ni sporočila. Jutarnji list pa ob sklicevanju na neuradne vire navaja, da gre za hrvaškega veterana Željka K. iz Virovitice, ki naj bi storil samomor tako, da je aktiviral ročno granato.

Po nekaterih informacijah so v bližini menda našli še eno truplo, vendar pa to za zdaj še ni potrjeno, še poroča Jutarnji list.

Na Hrvaškem danes praznujejo dan zmage, domovinske hvaležnosti in dan veteranov. Na današnji dan je namreč Hrvaška leta 1995 sprožila operacijo Nevihta, s katero je Hrvaška prevzela nadzor nad ozemljem v mednarodno priznanih mejah. Ravno zdaj v Kninu poteka osrednja državna slovesnost.