Reševalec iz goreče hiše evakuiral tri ljudi

Zagorelo je ostrešje stanovanjske hiše na Mestnem trgu v Domžalah.

Objavljeno
06. januar 2016 10.25
Mi. K.
Mi. K.

Domžale − Na ostrešju stanovanjske hiše na Mestnem trgu v Domžalah je včeraj zvečer nekaj minut po 21. uri izbruhnil požar, prva pa je na kraj prispela reševalna služba. »Reševalec nujne medicinske pomoči Domžale je pred prihodom gasilcev evakuiral tri osebe iz goreče hiše,« je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. Po navedbah ljubljanske policijske uprabe nobeden od stanovalcev ni bil poškodovan.

Požar, ki naj bi nastal zaradi kratkega stika v kablu pri električni omarici, so pogasili poklicni gasilci iz Domžale ter njihovi prostovoljni kolegi iz Domžal ter iz prostovoljnih gasilskih društev Jarše-Rodica, Stob-Depala vas in Študa. Zgorelo je celotno ostrešje hiše v velikosti 80 kvadratnih metrov, medtem ko so bivalne prostore in sobe gasilci rešili pred ognjenimi zublji.

»Policisti so začeli ogled kraja požara v jutranjih urah, pri čemer niso bili ugotovljeni elementi kaznivega dejanja. Nastalo pa je za približno 15.000 evrov materialne škode,« so sporočili z ljubljanske policijske uprave.