S paralizatorjem do denarja

Peterica Ljubljančanov je z električnim paralizatorjem prisilila žrtvi, da izročita skoraj 20.000 evrov.

Objavljeno
06. februar 2015 12.55
pu koper/kronika
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika

Kamnik - Policisti so te dni raziskali brutalen rop, ki ga je pred slabim mesecem zagrešila peterica Ljubljančanov. Kot je sporočila tiskovna predstavnica policijske uprave Ljubljana Nataša Pučko, so policiste policijske postaje Kamnik 18. januarja poklicali na pomoč zaradi ropa v okolici Kamnika.

Takrat še neznanci so se na 43-letnico in 38-letnika, prav tako doma iz Ljubljane, spravili z grožnjami in pištolo, pri sebi pa so imeli tudi električni paralizator - ki so ga tudi uporabili. Tako so ju prisilili, da sta izročila več tisoč evrov gotovine, po naših neuradnih podatkih skoraj 20.000 evrov.

Policisti so te dni prijeli pet osumljencev, po naših podatkih gre za ljubljanske Rome, in sicer 24-letnika, 48-letnico, 46-letnika, 38-letnika in 28-letnika. Policisti so konec januarja na podlagi odredb sodišča opravili hišne preiskave na treh naslovih na območju Ljubljane. »Pri hišnih preiskavah so bili zaseženi predmeti, pomembni za dokazovanje omenjenega kaznivega dejanja, in sicer pištola z naboji, dva električna paralizatorja in denar. Policisti bodo zoper vse osumljene podali kazenske ovadbe na pristojno sodišče,« je še povedala Pučkova.

Po naših podatkih so se napadalci in žrtvi poznali že od prej oziroma so nekateri celo v sorodstvu, v tem trenutku pa ni jasno, ali so imeli med seboj kakšne neporavnave račune. Nekateri so že stari znanci policije.