Šarić že na sodišču v Beogradu

O aretaciji Darka Šarića bo danes na izredni seji razpravljala srbska vlada.

Objavljeno
18. marec 2014 12.24
Ba. P., Delo.si; STA
Ba. P., Delo.si; STA
Beograd − Srbskega mafijskega botra Darka Šarića, ki je bil danes aretiran v Črni gori, so že prepeljali v Beograd in ga privedli na posebno sodišče, poročajo srbski mediji.

Triinštiridesetletni Šarić, ki velja za enega glavnih organizatorjev trgovine z drogo na Balkanu, je bil aretiran v usklajeni akciji državnih organov Srbije in Črne gore, ki sta jo vodila ministra za pravosodje Nikola Selaković in Duško Marković, navaja srbski Blic.

Po neuradnih informacijah se je Šarić skrival v državah Latinske Amerike, kjer se je selil iz druge v drugo. Potem ko so ga v eni od njih izsledili, so ga izročili Črni gori, kjer je bil danes tudi uradno aretiran. Glavno vlogo pri njegovi aretaciji naj bi imela srbska obveščevalna služba BIA.

O Šarićevi aretaciji bo danes na izredni seji razpravljala srbska vlada, po njej pa bosta na novinarski konferenci spregovorila podpredsednik vlade Aleksandar Vučić in pravosodni minister Selaković.

Vučić je v preteklosti večkrat napovedal aretacijo Šarića, nazadnje prejšnji teden med kampanjo pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami, na katerih je nato slavila njegova Srbska napredna stranka.