Sedlarjevo obiskali kriminalisti

Nekdanjo namestnico predsednika KPK sumijo ponarejanja pri vračilu akontacije gotovine za službeno pot.

Ma. F., STA
tor, 05.12.2017, 14:27

Ljubljana − Nekdanjo namestnico predsednika Komisije za preprečevanje (KPK) korupcije Almo Sedlar so zjutraj obiskali kriminalisti in ji izročili vabilo na zaslišanje na sedežu oddelka za gospodarsko kriminaliteto pri kriminalistični policiji, je poročal Radio Slovenija. Gre za sum ponarejanja pri vračilu akontacije gotovine za službeno pot.

Kriminalisti so Sedlarjevi, ki je predkratkim odstopila, pojasnili, da ima status osumljenke zaradi suma ponarejanja pri vračilu akontacije gotovine v višini 1130 evrov, ki jo je od KPK dobila pred službeno potjo v Pariz oktobra leta 2014.

Konferenco v Parizu je namreč v celoti financirala Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj, zato je Sedlarjeva denar po vrnitvi v Ljubljano vrnila računovodstvu, a dokazila za to ni dobila, saj ga tudi ni zahtevala.

KPK je sicer zaradi kraje dela gotovine, ki bi jo morala izplačati kot akontacijo zaposlenim za službene poti, policiji ovadila nekdanjo računovodkinjo komisije, ker naj bi si med drugim prilastila denar, ki ga je po vrnitvi iz Pariza vrnil strokovni sodelavec KPK, ki je tja potoval skupaj s Sedlarjevo. Ob tem pa je predsednik KPK Boris Štefanec na podlagi revizije uvedel tudi postopek KPK proti svoji nekdanji namestnici Sedlarjevi. Današnji obisk kriminalistov pri njej pa kaže tudi na ovadbo.

Povezane novice

Alma Sedlar nepreklicno odstopila z mesta namestnice predsednika KPK
12. september ob 10:22
Kot glavne razloge za odstop navaja sistematično onemogočanje opravljanja funkcije, šikaniranje, degradacije in diskriminacijo.
Prijavi sovražni govor