Senegalec ovaden za poskus umora

Osumljenec naj bi Mariborčana poskušal umoriti zaradi brezobzirnega maščevanja.

Objavljeno
05. februar 2015 13.11
LOKAL AVENIJA
J. S., kronika
J. S., kronika
Maribor - Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so včeraj ob 18. uri s kazensko ovadbo zaradi poskusa umora k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 36- letnega tujca, državljana Senegala. Ta je zanj po zaslišanju odredil sodno pridržanje.

Osumljeni je v ponedeljek okoli 23.50, pred enim izmed gostinskih lokalov v Mariboru iz brezobzirnega maščevanja z nožem poskušal umoriti 32-letnega Mariborčana Aljaža Ž.

V preiskavi kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da sta se osumljeni in žrtev predhodno sprla v lokalu, ko pa ga je 32-letni domačin zapuščal, mu je osumljeni sledil in ga v meddverju vhodnih vrat v navzočnosti lastnice lokala zabodel v levo zgornjo stran prsnega koša, tik pod vratom.

Njunemu sporu je botrovala osumljenčeva prvotna vsiljivost vsem prisotnim gostom v lokalu, med njimi tudi 32-letnemu Mariborčanu, ki je to osumljenemu jasno izrazil. To je osumljenega tako razjezilo, da je Mariborčana potem napadel z nožem in ga poskušal umoriti.

Dvaintridesetletni Mariborčan je utrpel posebno hudo telesno poškodbo, vendar ni v smrtni nevarnosti. Zdravi se v mariborskem UKC.

Kriminalisti so kaznivo dejanje sprva obravnavali kot poskus uboja, kriminalistična preiskava pa je pokazala, da ima osumljenčevo dejanje vse znake kaznivega dejanja poskusa umora. Za to kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom najmanj petnajstih let.