Silvestrska noč v ljubljanskem kliničnem centru bolj mirna kot minula leta

Po polnoči so sprejeli nekaj bolnikov, ki so zaužili preveč alkohola ali drugih snovi, a nihče ni bil v smrtni nevarnosti.

Objavljeno
01. januar 2014 11.55
*mdr* Mnenja/SP
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ljubljana − Na internistični prvi pomoči Interne klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je silvestrska noč minila bolj mirno kot minula leta, pše Slovenska tiskovna agencija. Po polnoči so sicer sprejeli nekaj več bolnikov, ki so zaužili preveč alkohola ali drugih snovi, a nihče ni bil v smrtni nevarnosti, so sporočili iz kliničnega centra.

Tudi v sprejemni ambulanti Pediatrične klinike UKC Ljubljana je bilo minulo noč dokaj mirno, piše STA. Sprejeli so le dva alkoholizirana najstnika, ki prav tako nista življenjsko ogrožena, vseeno pa sta ostala v oskrbi. Preko noči so sprejemali tudi otroke z bronhiolitisom, ki so bili v dihalni stiski in so potrebovali kisik.

V urgentnem kirurškem bloku ljubljanske Kirurške klinike so v minulih 24 urah obravnavali 157 bolnikov, od tega 74 v nočnem času, 37 bolnikov pa je ostalo v bolnišnici. Obravnavali so tudi pet bolnikov, ki so se poškodovali s pirotehničnimi sredstvi, še piše STA.