Oče umorjen, policisti iskali nevarnega sina

Osumljenec, ki so ga zvečer prijeli, je leta 2003 z nožem zabodel že svojo mater in jo ubil.

Objavljeno
06. december 2014 13.47
UMOR V ZGORNJI KUNGOTI
Ti. Kr., Delo.si
Ti. Kr., Delo.si

Zgornja Kungota - Danes dopoldne je bila policija obveščena, da se v stanovanjski hiši v Zgornji Kungoti nahaja truplo 64-letnega moškega, ki je umrl nasilne smrti. Na PU Maribor so potrdili, da je sin umoril očeta.

Osumljenca so v poznih popoldanskih urah že prijeli, vendar drugih podrobnosti policisti niso razkrili.

Policija išče storilca

Gre za 33-letnega Roberta Supančiča, ki je vozi črn avtomobil znamke Nissan Micra z registrsko številko MB RE-630. Avtomobil bi lahko bil tudi že brez tablic ali z drugimi tablicami. Znano je, da je vozilo poškodovano na zadnjem delu, in sicer na levi strani.

Supančič je zelo nevaren, saj obvlada borilne veščine. Policisti so opozarjali, naj ga tisti, ki z njim pridejo v stik, ne skušajo zadržati ali prijeti in se neizpostavljati, pač pa o tem obvestijo policijo.

Zabodel že mater in sosedo

Supančič je leta 2003 z nožem zabodel že svojo mater. Poškodbe vitalnih organov so bile prehude in niso ji mogli več pomagati. Ob tem je ranil še 61-letna soseda A. B., ki je zaradi hrupa prišla na hodnik. Kot smo pisali takrat v Delu, se osumljenec takrat ob prihodu policistov ni upiral aretaciji.

Kot poroča Večer, je Supančič kazen za umor matere že prestal, saj mu je sodišče izreklo ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja, ki sme po novi zakonodaji trajati največ pet let.