Sina pustil umreti v pregretem avtu

Preiskovalci ne verjamejo, da je oče pozabil, da je njegov 22-mesečni sin v avtomobilu.

Objavljeno
30. junij 2014 13.59
Posodobljeno
30. junij 2014 15.00
Unattended Child Death
J. S., kronika
J. S., kronika

Georgia - Policisti iz Georgije so pred dnevi zaradi suma, da je zakrivil smrt svojega 22-mesečnega sina Cooperja, aretirali 33-letnega Justina Rossa Harrisa. Malček je umrl zaradi vročinskega udara, je prepričana policija, potem ko ga je oče sedem ur pustil v svojem športnem terencu.

Osemnajstega junija bi moral Cooperja peljati v varstvo, a med potjo je na sina na zadnjem sedežu pozabil. Da je v njegovem avtu, je Justin opazil šele, ko je odhajal iz službe, je povedal policistom.

Po poročanju agencije The Associated Press, je Justin preiskovalcem še priznal, da je pred časom po internetu raziskoval primere smrti otrok v pregretih avtomobilih. Zanimalo ga je, katere temperature so usodne, saj naj bi se bal, da bi se prav njemu utegnilo pripetiti kaj takega, a policisti temu ne verjamejo.

Prepričani so, da smrt njegovega sinka ni bila navadna malomarnost, ampak umor. Ugotovili so še, da se je Harris s sinom ustavil na zajtrku, čez dan pa je tudi nesel nekaj stvari v svoj avtomobil, tako da bi vsaj takrat moral opaziti sopotnika na zadnjem sedežu.

Aretirali so ga zaradi suma umora in krutega ravnanja, in zdaj čaka na sojenje v zaporu v Cobb County v Marietti.

Justin Ross Harris je pred dnevi v času pogreba v Tuscaloosi iz ječe poklical žalujoče in se jim čustveno zahvalil za podporo, potem ko so ga aretirali zaradi sinove smrti. »Cooper nikoli ni nikomer storil nič žalega,« je povedal in dodal, da mu je žal, da ne more biti z njimi.

Svojemu možu je v bran stopila tudi žena Leanna. »Ross je bil in je čudovit očka,« je povedala ob odobravanju kakih 250 prisotnih.

Da sta Harrisova »najbolj ponosna starša, kar jih je kadar koli bilo,« so prepričani tudi malčkovi sorodniki. V osmrtnici so napisali še, da je imel Cooper rad tovornjake in avtomobile, pravkar je spoznal rdečo barvo, in da je bil vesel otrok. »Njegovih 22 mesecev življenja je bilo za njegovo mamico in očka najbolj srečen čas in vsi ga bomo močno pogrešali.«