Sinoči dva mrtva na slovenskih cestah

V naselju Topolšica je voznik trčil v steber lesenega kozolca, po trčenju je kraj prometne nesreče zapustil.

Objavljeno
25. julij 2016 10.45
Slika je simbolična.
Š. P., STA
Š. P., STA

Novo mesto, Šoštanj - V prometni nesreči, ki se je zgodila v nedeljo zvečer okoli 21. ure na dolenjski avtocesti med priključkoma Drnovo in Dobruška vas v smeri Novega mesta, je umrl 29-letni potnik v osebnem avtomobilu. Še dva potnika sta hudo poškodovana, 40-letni voznik pa naj bi bil lažje poškodovan, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Po prvih ugotovitvah policije je bilo v nesreči udeleženo eno vozilo.

V prometni nesreči, ki se je zgodila v nedeljo malo pred 22. uro v naselju Topolšica v občini Velenje, pa je umrla ena oseba, tri pa so poškodovane. Kot je navedeno na spletnih straneh centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje, so poškodovane prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Voznik osebnega vozila je po navedbah Policijske uprave Celje okoli 21.50 zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal s ceste in se zaletel v kozolec. Posredovali so velenjski poklicni gasilci, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, razsvetljevali okolico, s tehničnim posegom rešili poškodovane iz vozila ter nudili pomoč reševalcem pri zdravniški oskrbi.

Voznik je najprej zapeljal na bankino in nato na travnik ter trčil v steber večjega lesenega kozolca ob desni strani ceste. Po trčenju je celoten del vozila ostal zagozden pod kozolcem, ki se je nato podrl na cestišče lokalne ceste ter na vozilo. V trčenju je na kraju nesreče umrl 23-letni sopotnik, ki je sedel na sprednjem sedežu. 38-letni voznik in sopotnik na zadnjem sedežu sta se v prometni nesreči lažje poškodovala.

Voznik je po trčenju kraj prometne nesreče zapustil, policisti so ga kmalu po nesreči izsledili v bližini kraja nesreče.

Ker se je kozolec podrl na vozišče, je cesta Topolšica-Lom do sanacije zaprta, je še zapisano na spletnih straneh centra za obveščanje.

Razmere na slovenskih cestah lahko spremljate TUKAJ.