Škofjeloški gasilci ponoči več kot štiri ure gasili požar

Ko so opazili požar, je bil skedenj, postavljen le nekaj metrov proč od stanovanjske hiše, že v plamenih.

Objavljeno
25. junij 2012 13.28
Špela Ankele, Kranj
Špela Ankele, Kranj
Škofja Loka - »Brat je včeraj zvečer opazil, da je lesen objekt, ki je postavljen nekaj metrov proč od stanovanjske hiše, v plamenih. Ko je opazil ogenj, je bilo za skedenj že prepozno. Nevarno je bilo, da bi se ogenj razširil še na hišo,« nam je povedal Uroš Lejla.

Skupaj s sorodniki, znanci, prijatelji in gasilci to dopoldne odstranjuje posledice požara, ki je skedenj na Kidričevi cesti v Škofji Loki zajel včeraj zvečer. To noč je naš sogovornik preživel tako, da je do približno enih ponoči gasil požar, nato je šel počivat v hotel v Staro Loko, zjutraj pa je bil spet na pogorišču. Ko so opazili požar, so iz hiše izselili pet oseb: mamo in bratovo družino, pove Uroš Lejla, in doda, da k sreči nihče ni bil poškodovan. Kolikšna je škoda in zakaj je zagorelo, še ni znano.

Poveljnik škofjeloških prostovoljnih gasilcev Jože Arhar nam je pojasni, da so klic na pomoč prejeli včeraj ob 21.32. Tri minute so rabili, da so se gasilci zbrali in odpravili iz gasilskega doma, v petih minutah so že bili na kraju požara, torej ob glavni cesti, ki vodi skozi Škofjo Loko oziroma nasproti pohištvenega salona Sint.

Poleg 19 članov PGD Škofja Loka, ki so se na kraj požara odpeljali s štirimi vozili, so pri gašenju požara, ki je zahtevalo hitro in usklajeno delovanje gasilske ekipe, sodelovali še gasilci PGD Stara Loka in PGD Trata. Okoli 40 gasilcev je ogenj ukrotilo nekaj čez 2. uro zjutraj: »Naša prva naloga je bila, da obvarujemo bližnji stanovanjski objekt. Ko smo prišli, je vročina, ki jo je oddajal požar, že močno pritiskala na hišo, od skednja oddaljeno približno pet metrov, vnel se je že napušč.«

Prostovoljni gasilci iz Škofje Loke letno opravijo več kot 130 akciji in gašenje nočnega požara je bilo po besedah poveljnika društva ena največjih letošnjih akcij.