Slovencu zasegli 150 kilogramov skunka

Neuradno so v Črni gori prijeli 33-letnega avtoprevoznika Ivico Vukovića iz Rakeka.

Objavljeno
20. julij 2016 22.38
Mitja Felc
Mitja Felc

Podgorica - Glede na to, da so črnogorski policisti 33-letnega I. V., kot poročajo tamkajšnji časniki, neuradno pa gre za avtoprevoznika Ivico Vukovića iz Rakeka, zalotili pri pretovarjanju marihuane, menda gre za skunk, močnejšo različico zelene opojne droge, iz osebnega avtomobila mercedes C podgoriških registrskih tablic v tovornjak s slovenskimi registrskimi tablicami, gre sklepati, da je bila droga namenjena v Slovenijo ali pa kam drugam na zahod.

Med pregledom osebnega avtomobila so kriminalisti in policisti na sovoznikovem sedežu, na zadnjih sedežih in v prtljažniku našli 97 večjih paketov, ki so bili oblepljeni z lepilnim trakom. Med pregledom tovornjaka znamke man so v zadnjem delu prikolice odkrili še 53 enakih paketov. Za vse pakete sumijo, da gre za isto snov – prepovedano marihuano.

Predstavnik slovenske policije Drago Menegalija potrjuje, da so generalno policijsko upravo obvestili o prijetju slovenskega državljana v Podgorici. »V zvezi s tem smo v stikih s črnogorskimi varnostnimi organi,« je vse, kar je lahko za zdaj sporočil.