14-letnega Žana Ribiča so našli v Kranju

Zaskrbljenim staršem se njihov sin ni javil vse od 11. februarja, ko je odšel neznano kam. Policija ga je našla danes.

Objavljeno
17. februar 2016 14.44
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek
Trebnje, Novo mesto – Trebanjski policisti so bili obveščeni, da svojci pogrešajo 14-letnega Žana Ribiča iz občine Mokronog - Trebelno iz naselja Podturn.

Po podatkih novomeške policijske uprave je fant začasno prebival na območju Veržeja in se je menda 11. februarja z organiziranim prevozom iz Veržeja odpeljal v Ljubljano.

Po informacijah svojcev, pravi tamkajšnja tiskovna predstavnica Alenka Drenik, bi moral isti dan z vlakom nadaljevati pot proti domu, vendar tja ni prispel.

Policisti so takoj začeli izvajati aktivnosti za izsleditev pogrešanega. Pomoč pri zbiranju informacij so policisti posredovali tudi medijem.

Danes nekaj pred 18. uro je policiste na številko 113 poklical občan in povedal, da naj bi v Kranju opazili mladoletnika, za katerega je bilo v medijih objavljeno obvestilo, da gre za pogrešano osebo.

Kranjski policisti so se takoj odzvali in v enem izmed lokalov v Kranju izsledili pogrešanega Žana Ribiča. Z mladoletnikom so se pogovorili in ga predali pristojnim službam.

Policija se zahvaljuje medijem za objavo obvestila o pogrešani osebi, saj so prejeli številne klice občanov, ki so z informacijami odločilno pripomogli k temu, da so policisti pogrešanega Žana našli, so sporočili.