Slovenski najstnik ropal avstrijske hotele

Poleg 18-letnega Slovenca sta osumljena še leto dni starejši Hrvat in 32-letni Rus.

Objavljeno
09. maj 2014 16.18
Ba. P., Delo.si; STA
Ba. P., Delo.si; STA
Dunaj – Avstrijska policija je v okviru preiskav dveh oboroženih ropov hotelov v Gradcu aretirala tri osumljence, stare 18, 19 in 32 let. Najmlajši prihaja iz Slovenije in je krivdo za ropa že priznal, starejša osumljenca pa deloma zanikata vpletenost, je danes sporočila policijska uprava avstrijske Štajerske.

Ropa sta januarja in aprila izvedla neznana moška, ki sta enkrat z nožem in enkrat s plinsko pištolo oropala hotelski recepciji. Že nekaj dni po drugem ropu je policija izsledila 19-letnega Hrvata, pri katerem so našli plinsko pištolo, domnevno uporabljeno pri ropu. Čez nekaj dni so preiskovalci ujeli tudi njegovega pajdaša, 18-letnega Slovenca, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Slovenec je priznal krivdo za oba ropa, Hrvat pa za zdaj priznava samo drugi rop s plinsko pištolo. Med zaslišanji je slovenski najstnik izdal še 32-letnega Rusa, ki naj bi januarja pri prvem ropu vozil avtomobil, prav tako pada je bil nož, uporabljen med ropom, njegova last. Rusa so aretirali v sredo, a zanika vpletenost. Vsi trije so menda roparski plen že zakockali v igralnicah.