27-letnik kazensko ovaden zaradi suma uboja pod Planjavo

Ena od oseb je padla v globel in umrla na kraju nesreče. Policisti so poškodovanemu 27-letniku odvzeli prostost.

Objavljeno
15. september 2016 09.09
Š. P., STA
Š. P., STA
Ljubljana − Okoli 13. ure se je včeraj v Kamniških Alpah zgodila nesreča, v kateri je ena oseba umrla, ena pa je poškodovana. Gorska reševalna služba je 27-letnega ponesrečenca prepeljala v dolino. Po doslej zbranih informacijah ga policija sumi storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo.

Policisti so 27-letniku odvzeli prostost, ogled kraja dejanja so nadaljevali v jutranjih urah. Kriminalisti ga bodo zaradi suma uboja 49-letnega moškega na Srebrnem sedlu pod Planjavo v Kamniško-Savinjskih Alpah, predvidoma v petek s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Po poročanju lokalnega portala kamnik.info sta se planinca, menda je šlo za očeta in sina, na Zeleniških špicah  sprla in domnevno celo stepla, kar je privedlo do tragičnega dogodka, ki je starejšega planinca, očeta, ki je padel globoko v prepadno globel, stal življenja.

Gorska reševalna služba je mlajšega ponesrečenca prepeljala v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci, pozneje pa so mu kriminalisti odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja.