Policija bo opozarjala na varno smučanje

V Kranjski gori bodo policisti v soboto med drugim z laserskim merilnikom beležili hitrosti smučarjev.

Objavljeno
08. januar 2015 14.57
Novogoriska gorska enota
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Kranjska gora - Policisti bodo v soboto na smučišču v Kranjski Gori opozorjali na pomen varnosti na smučišču, med drugim bodo na smučišču z laserjem beležili hitrost smučarjev. Ob tem bodo pripravili tudi novinarsko konferenco, na kateri bodo spregovorili o odgovornosti in pristojnostih upravljavcev in nadzornikov smučišč, sodelovanju policije z njimi in tudi o odgovornosti smučarjev in drugih obiskovalcev smučišč, da ravnajo preventivno in spoštujejo mednarodna FIS pravila.

Samo minuli vikend so gorenjski policisti obravnavali nesreči dveh smučark, in sicer na Krvavcu in Voglu ter in eno sankaško nesrečo v Završnici med spustom z Valvazorjevega doma. »K sreči je šlo pri teh za lažje poškodbe, a vsem opisanim nesrečam je skupno to, da so jih smučarki in sankačica povzročili sami,« so sporočili iz kranjske policijske uprave.

V soboto bo sicer potekala tudi menjava hrvaških policistov, ki delujejo na slovenskih smučiščih, med drugim tudi v Kranjski Gori, zato bodo ob tej priložnosti predstavili njihove dosedanje izkušnje.