Sojenje Branku Mačku: direkcija za ceste bo iskala dokumentacijo o sporni tabli

Cestnoprometni izvedenec pravi, da tabla ni bila zavajajoča, sploh pa ne za domačina, ki je dobro poznal lokalne ceste.

Objavljeno
31. maj 2012 21.51
Primož Škerl, Celje
Primož Škerl, Celje
Celje – Sodišče bo od direkcije za ceste po uradni dolžnosti zahtevalo dokumentacijo o zavajajoči predkrižiščni tabli pri avtocestnem priključku v Arji vasi. Je mogoče, da bi Branko Maček zaradi nje zapeljal na napačni vozni pas?

To možnost je v nadaljevanju sojenja cestnoprometni izvedenec dr. Iztok Ciglarič zavrgel in pojasnil, da bi zavajajoča tabla v dvom lahko spravila kvečjemu kakšnega tujca. Tabli namreč sledi vrsta prometnih znakov, ki prepovedujejo zavijanje v smeri Ljubljane. Toda danes oseminštiridesetletni obtoženec je 2. oktobra 2009 s svojim renaultom pri Arji vasi storil prav to. Kot je znano, se je končalo s tragedijo, v kateri so umrli trije mladi Celjani, ena od udeleženk pa je bila hudo ranjena.

Ciglarič pravi, da je ureditev na tem odseku skladna z evropskimi smernicami. Še več, sam priključek na avtocesto, ki je že v pristojnosti Darsa, je posejan s prometnimi znaki, ki voznika opozarjajo, da je naredil napako. Tudi na navezujoči regionalni cesti prometna signalizacija skupaj s talnimi oznakami prepoveduje zavijanje proti Ljubljani. »Odločitve o vožnji ne temeljijo zgolj na eni informaciji, ampak na njihovem zaporedju. Kasnejše informacije imajo na voznika večji vpliv, in tudi če je alkoholiziran, je še zmožen usmerjati osrednji vid, le da potrebuje bistveno več časa.« Sporna križiščna tabla stoji čisto na začetku dovoza na avtocestni priključek in v času okoli tragedije naj bi jo lokacijsko in vsebinsko spremenili. Kdaj in zakaj, želi pri DDC izvedeti sodnica Marjana Topolovec Dolinšek.

Odvetnik Franci Matoz, ki zastopa družine oškodovancev, se sprašuje, kako je pijani Maček sploh lahko peljal – kot sam zatrjuje – rutinsko in kako mu je uspelo spregledati oziroma ignorirati toliko prometnih znakov skupaj s signalnimi opozorili tovornjakov, ko se je že znašel na napačnem vozišču. Navsezadnje je Polzelan, domačin, ki tamkajšnje ceste izjemno dobro pozna. Predlogu njegovega zagovornika Damirja Ivančiča, da bi na ista vprašanja odgovarjal še neodvisni izvedenec iz EU, predsednica senata ni ugodila, saj da je bil Ciglarič dovolj razumljiv. Tožilec Ivan Žaberl je v spremenjeni obtožnici zvišal stopnjo obtoženčeve alkoholiziranosti v času nesreče na najmanj 2,2 grama alkohola v kilogramu krvi, dodal pa je omilitveni člen – bistveno zmanjšana prištevnost. Sojenje se bo nadaljevalo 19. junija.